Alunperin tavoitteena oli saada lahjasukkia kunnon kasa, jossain vaiheessa ajattelin että tässä samalla ois syytä myös opetella jotain uutta. Ensinnäkin päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä myös englanninkielisillä ohjeilla. Ei tää nyt ihan ennenkuulumatonta ollut, mut jotenkin olen niitä arastellut aiemmin ja yritin nyt valita helpohkoja ohjeita jotta pääsis alkuun. Siks toiseks, päätin etten todellakaan jaksa tehdä samoja tuttuja juttuja kahta kuukautta eli uusia ohjeita kehiin ja niitähän jonossa piisas (ja se jono on edelleen pitkä...).

Yhteensä sain aikaiseksi 20 paria sukkia tai tossuja. Näistä lapsille/vauvoille 8, naisille 10 ja miehille 2 paria. Uusia ohjeita tuli koluttua läpi 10 kpl, näistä puolet lontooks. Muutama malli oli niin kiva että jatkossa teen niitä varmasti uudestaan, esim Duckies, Petäjä-sukat, Helmiksen pikasniikkerit ja Nancy Bushin Knitting Vintage Socks-kirjassa oli useita hienoja sukkia.

Muutama uusi juttu tuli opeteltua, osa vanhan kertausta mutta laitan tähän silti: 3-puikon päättely (en siis ole sukassa ennen tätä käyttänyt), ranskis kantapää, Show-off Stranded Socks ohjeessa oli kans mulle uus kantapää, nimestä ei hajua? Kärkialoitusta tuli harjoiteltua myös, tein neljät tossut Helmiksen ohjeella. Lisäksi kokeilin eri tapoja poimia silmukat kantapään jälkeen (tää oli opettavaista, enää ei jää reikiä :) ), erilaisia luomistapoja ja kärkikavennuksia.

Magic-loop jäi tällä erää opettelematta, vaikka sitä suunnittelinkin. Niin, ja niitä ohjeita on edelleen pilvin pimein jotka haluaisin joskus toteuttaa :). Ens vuoden satoilu pitää suunnitella vähän paremmin jo etukäteen ja tehdä vaikka lista malleista ja katsoo sopivat langat valmiiksi.

Tempauksena tää oli tosi hauskaa ja anto semmosta ylimäärästä potkua persiille, tuskin mulla muuten ois kahtkyt parii lahjasukkia valmiina... Lisäks oli mukava seurata muiden aikaansaannoksia, löysin sitä kautta uusia hienoja malleja ja mielenkiintoisia blogeja. Iso kiitos lähtee Kaisalle ja apuemoille, onnistunut Sukkasato kaikenkaikkiaan ja eikun ens vuonna uusiks!

4076859605_04d297b08f.jpg