No vihdoinkin se on valmis! Jee ja rasti seinään! Oij kynsi miten olikin tuskaiset viimeiset metrit... Vartalo-osuuden neulominen sujui melko nopeaan, mutta kun pääsin hihoihin, alkoi niiiin jumalattomasti tympäseen. Takki makoili täällä pitkät tovit ennen kuin sain itteeni niskasta kiinni ja pakotin puikot liikkeelle. Tuli muuten vihdosta viimein opeteltua magic-loop noissa hihoissa, kun sukkiksilla neulominen tuntui jotenkin hirveen hankalalta.No mutta asiaan ja speksejä kehiin:

IMG_0071

Ohje: February Lady Sweater by Pamela Wynne (RavLink), Kristiina on kääntänyt ohjeen myös suomeksi

Lanka: Cascade 220 Heathers, väri 9546

Kulutus: 34 g vaille 6 kerää (566g)

Puikot: 4 (päättelyssä 5)

Koko: ohjeesta valitsin koon M/41 inches

Tässä vielä linkki mistä löytyy joitakin modeja mitä ihmiset on tehneet ja hyväksi kokeneet. Kannattaa tutkia näitä jos on suunnitelmissa neuloskella tämä takki. Mua ainakin auttoi rutkasti kun lueskeli muiden kokemuksia.

Muistiin laitoin muutaman jutun:

Aloitin aina kerroksen nostamalla ekan silmukan nurin (lanka edessä), reunasta tuli kiva ja siisti. Raglanlisäykset tein, ohjeesta poiketen, neuloen silmukan etu- ja takakautta. Napinlävet tein kerroksilla 6, 24 ja 42. (Neuloin 2s, päätin 3. Seuraavalla kerralla ehkä reunaan 3s, nyt pikkasen tuntuu et on liian reunassa).

En halunnut reikäriviä joten langankiertokerroksella teinkin lisäykset kuten normaalisti teen (mikäköhän M1:sen suomenkielinen vastine olis? Kuitenkin niin että nostetaan se silmukoitten välinen lanka ja neulotaan kiertäen). Seuraavalla kerralla tosin teen nuo lisäykset jollain muulla tapaa, koska musta se lisäyskerros näkyy tuolta liian selvästi. Ainiin, täältä löytyy tosi näpsäkkä laskin minkä avulla saa lisäykset menemään tasaisesti.

Sitten se hihojen erottaminen oli vähän semmosta arpapeliä. Tai siis se että millos ne sit oikeen erotetaan... Menin sitte ihan fiiliksen mukaan ja tein 11krs lisäyskerroksen jälkeen. Helmaan tuli 28 mallikertaa ja 14krs ainaoikein.

Kainaloista kavensin ne lisätyt 7 silmukkaa ja mallikertoja tuli 26 plus 12krs ainaoikein.

Langanpäät pääteltyäni heitin takin koneeseen käsinpesuohjelmalle ja kuivumista saikin odotella sen pari päivää. Napit on Pronksista ostetut puunapit (harmi kun en nyt yhtään muista mitä puuta!), mutta vielä en oo ihan varma tykkäänkö noista vai en. Pitää mutustella.

Ja nyt, ooooikein iso rasti siihen seinään; voitteks uskoo et mä oon KERRANKIN onnistunut tekee jotain oikeen kokosta!? :D Tää on sitte aivan just eikä melkein mulle sopiva! Ihan täydellinen. Hihat on just sopivan mittaset ja helma peittää persiin, ihan niinku mulla aina pitää olla. Mä oon niiiin yllättynyt ja ilonen ja hämmästynyt ja ylpee ja onnellinen ja vaiks mitä kaikkee... Mä jotenkin odotin et joku tässä ihan varmaan mättää ja pahasti. No aina ei voi olla oikeessa (onneks) :).

Seuraavaks parit kuvat vielä, mallina toimi siskoni Sanna, kiitokset sinne.

4565260299_b49198d6af.jpg

4571586118_59d0bc04b5.jpg

Joitain kuvia saatan vielä lisätä, otettiin muutama vähän paremmalla kameralla. Toivon mukaan niissä näkyis tuo väri oikein... EDIT: Tässä alemmassa kuvassa väri on melkein oikein...