Joulun alla mun oli pakko luopua kummilta saamistani Huopastossuista kun pohjat oli niin puhkikuluneet et hyvä kun jalassa pysyivät. Tääl on lattiat sen verran kylmät et sisällä on pakko olla jotain villasta jalassa ja oli sitte ryhdyttävä neulomaan uusia sisätossuja. Ohje on pongattu kirjasta Suloiset Sukat, oli siinä nimellä Isoisän tossut. Tein ekat ohjeen silmukkamäärillä, mut kärjen pyörönä, koska musta ei oo mitään järkee ommella saumoja jos ne pystyy välttämään... Puikot oli näissä vitoset.

IMG_3532

Pikkasen löysät nää on, joten aloitin toiset heti perään. Hiukan muutin silmukkalukua ja tein pohjaosuuden vahvistettuna. Puikot 4 ja 4.5.

IMG_3530

Toki näistä sit tuli pikkasen pinkeet, mut ei haittaa koska nuo ekatkin lörpsähti parin päivän käytön jälkeen melkosesti. Lankana kirppikseltä löytyneet Novitan Jussit, kaksinkertasena siis. Langan laatu on melkosen ala-arvosta, koska nuhjaantuminen alko heti alkumetreillä. Nyt tarttis löytää joku toinenkin ohje tämmösille tossuille, koska nää ei luultavasti oo kauheen pitkäikäiset. Ja joku hyvä ja kestävä lanka, en mää jaksa joka toinen viikko tehdä uusia...

IMG_3484